Suoraan sisältöön

Nuorten päihde- ja mielenterveystyö

Nuorten päihde – ja mielenterveystyö on osa Jyväskylän kaupungin oppilas- ja opiskelijahuoltoa.

Oppilas- ja opiskelijahuollon psykiatriset sairaanhoitajat auttavat ja tukevat alle 18v. nuoria ja heidän perheitään päihteiden käyttöön, mielenterveyteen liittyvissä asioissa tai netti- ja peliriippuvuutta koskevissa huolissa. Yhteyttä voi ottaa sairaanhoitajiin nuori itse tai vanhemmat. Aloitteen voi tehdä myös opettaja tai terveydenhoitaja, tällöin aloitteesta tulee olla tieto nuorella itsellään sekä hänen huoltajallaan.

Psykiatriset sairaanhoitajat tekevät sekä asiakastyötä (yksilö-, perhe-, ryhmä- ja verkostotyö) että ehkäisevää päihde – ja mielenterveystyötä kouluissa ja oppilaitoksissa. Psykiatrisilta sairaanhoitajilta voi saada myös konsultatiivista apua ja tukea, jos omassa työssä kohtaa nuorten päihteiden käyttöä tai mielenterveyden haasteita.

Oppilas- ja opiskelijahuollon psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle ei tarvita lähetettä. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Perusopetuksen oppilaat ja koulut
puh. 014 266 0996, soittoaika tiistaisin klo 10-12

Toisen asteen alle 18 v. opiskelijat ja oppilaitokset
p. 014 266 3556, soittoaika tiistaisin klo 10-12.

Linkkejä:

Kouluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuolto

Nuorisopalvelut

Jyväskylän nuorisovastaanotto on palvelu 13-22-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille mielenterveys-, päihde- ja psykososiaalisten ongelmien arviointiin ja lyhytaikaiseen hoitoon. Nuorisovastaanottoon voi ottaa yhteyttä muun muassa silloin, kun nuoren huolet liittyvät päihteisiin, mielialaan, pelaamiseen, perheen ristiriitoihin tai seksuaalisuuteen. Nuorisovastaanotto on oikea palvelu silloin, kun nuorella on monta samanaikasta pulmaa tai tarjotut palvelut eivät riitä. Muut peruspalvelut, kuten oppilashuolto, koulu- tai opiskeluterveydenhuolto ovat nuorelle ensisijaisia palveluja.

  • Laskutusosoite:
  • Jyväskylän kaupunki/perusopetuspalvelut
  • Jyväskylän kaupungin verkkolaskujen välittäjä:
  • BasWare Oyj
  • välittäjätunnus: BAWCFI22
  • verkkolaskun ovt-tunnus: 003701746664500

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 Sivun alkuun Tietoa sivustosta