Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki > Opetus > Perusopetus Jyväskylässä > Aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäri

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta JÄLKKÄRI

Jälkkäri on ohjattua ja monipuolista aamu- ja iltapäivätoimintaa, jota järjestetään Jyväskylän seudulla alakoulujen tiloissa. Jälkkäriin voivat osallistua 1. ja 2. luokan oppilaat sekä erityisen tuen päätöksen saaneiden 1. – 5. -luokkalaiset. Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään arkisin yli 4 tuntia pääsääntöisesti kello 12.00–17.00 välisenä aikana.

Toimintapisteitä on 41, joista 24 on opetuspalvelujen omia ja 17 eri järjestöjen, yhdistysten, seurakunnan ja yksityisen yrittäjän vetämiä. Jyväskylän kaupunki vastaa Jälkkäri-toiminnan koordinoinnista, arvioinnista ja valvonnasta.

Vaativaa erityistä tukea tarvitsevien koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan (kehitysvammaiset ja autistit) Vertti-ryhmistä löytyy tietoa tästä.

Jälkkärissä puuhaillaan yhdessä koulun jälkeen

Aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteena on tukea kodin ja koulun kasvatustyötä sekä lapsen tunne-elämän kehitystä ja eettistä kasvua. Jälkkäri on pienelle koululaiselle turvallinen ympäristö koulupäivän jälkeen ammattitaitoisten aikuisten kanssa. Jälkkärin iltapäivässä liikutaan, soitetaan, lauletaan ja askarrellaan sekä osallistutaan monipuolisesti harrastekerhoihin. Jälkkärin harrastekerhojen lisäksi osallistutaan koulun kerhotoimintaan. Jälkkärissä voi myös tehdä läksyt.

Jälkkäri on ohjattua toiminta, mutta aikaa jää myös leikkiin. Toimintaa ohjaa vuosittain vahvistettu teema. Jälkkärissä lapsia kannustetaan omatoimiseen liikkumiseen. Ulkoilua ja liikkumista tarjotaan vähintään tunti jokaisena toimintapäivänä. Kaikki tekeminen on valvottua ja aikuisen tukemaa.

Välipalahetket ovat myös kasvatuksellisia tuokioita ja lapsille opetetaan ekologisuutta ja kestävää elämäntapaa. Jälkkärissä lasten ja vanhempien toiveet toiminnan suunnitteluun huomioidaan ja vanhemmat pääsevät arvioimaan toimintaa vuosittain. Jälkkärissä ja koulussa noudatetaan samoja sääntöjä.Kaiken toiminnan pohjana on lasten osallisuus toiminnassa ja osallistumisen vapaaehtoisuus.

Vapaita Jälkkäri-paikkoja voi tiedustella suoraan toimipisteistä. Yhteystiedot Jälkkäreihin löytyvät kohdasta toimintapisteet.

Lisätietoja:
Perusopetuksen palveluohjaus
p. 014 266 0180 (ma-ti ja to klo 9.00-12.00 ja ke klo 12-15.00)
Väinönkatu 1, 4.krs, 40100 Jyväskylä

Tella Vuolle-Oranen
suunnittelija
Puh. 014 266 4036
tella.vuolle-oranen@jkl.fi

http://www.jyvaskyla.fi/opetus

  • Laskutusosoite:
  • Jyväskylän kaupunki/perusopetuspalvelut
  • Jyväskylän kaupungin verkkolaskujen välittäjä:
  • BasWare Oyj
  • välittäjätunnus: BAWCFI22
  • verkkolaskun ovt-tunnus: 003701746664500

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 Sivun alkuun Tietoa sivustosta