Suoraan sisältöön

Palokka

Itäiset asuinalueet: Ritoniemi, Ritopohja, Ritoniitty, Heinämäki, Pappilanrinne, Pappilanvuori, Jokela, Piilola, Ollila, Heikkilä ja Hiekkapohja.
Läntiset asuinalueet: Rippalanmäki, Korppumäki, Nuutti, Haukkamäki, Eerola, Kirri, Lintukangas, Saarenmaa

Palokan koulukeskus, kuva Lentokuva Vallas OyPalokka sijaitsee Jyväskylän pohjoispuolella, Palokkajärven ja Alvajärven rannoilla nelostien molemmin puolin noin viiden kilometrin päässä Jyväskylästä. Yli 14 000 asukkaan Palokka on Jyväskylän vetovoimaisimpia ja nopeimmin kasvavia alueita, jossa luonto järvineen ja vaaroineen on lähellä ja matka on lyhyt niin valtateille kuin lentokentällekin. Palokka on yksi Jyväskylän aluekeskuksista.

Palokan keskustassa on monipuoliset palvelut. Terveysasema ja hammashoitola palvelevat muitakin kuin palokkalaisia. Vuonna 2012 valmistuneessa arkkitehtitoimisto Perkon suunnittelemassa Palokan koulussa toimii yhtenäiskoulun lisäksi aluekirjasto ja kansalaisopisto. Lähipalveluihin kuuluu esimerkiksi päivittäistavarakauppohja, kampaamoita ja kauneudenhoito- ja fysioterapiapalveluita. Torilta voi kesäisin ostaa vihanneksia, marjoja ja hedelmiä ja nauttia jäätelökioskin antimista. Nelostien länsipuolella on suuri market-alue Palokankeskus ja sen lukuisat myymälät, myös Kirrissä on lukuisia eri yrityksiä ja liikkeitä. Palokan yhtenäiskoulun (1-9 lk.) lisäksi alueella on Jokelan (1-6 lk.) ja Keski-Palokan (1-6 lk.) koulut.

Palokasta löytyy erityyppisiä ja -ikäisiä asuinalueita. Kerrostaloasutus on keskittynyt pääasiassa Palokan keskustan ja Pappilanvuoren alueille, muilta osin Palokka on pääosin omakoti- ja rivitaloasutusta ja ehkä juuri siksi erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

Palokan Pelimannitalo on vanhasta pitäjänmakasiinista peruskorjattu juhla- ja tapahtumatalo, joka avattiin vuonna 2007. Se tarjoaa erinomaisen paikan niin kulttuuritilaisuuksille kuin erilaisille juhlille. Talossa toimii myös Suomen kantelemuseo, jossa on noin 150 kanteleen kokoelma.

Palokka, kuvaaja Kari Lehtinen

Palokassa puhdas luonto ja hyvät liikuntamahdollisuudet houkuttavat liikkumaan. Palokka- ja Alvajärven rannat tarjoavat virkistystä ja yhteyden luontoon kesäisin ja talvisin. Palokan Touruvuoren ulkoilualue valaistune ulkoilureitteineen kiertelee jylhää Touruvuorta. Touruvuoren luontopolku esittelee metsä-, kallio- ja suoluontoa. Vuori kohoaa noin 200 m korkeuteen ja laelta avautuvat mahtavat näköalat yli Jyväskylän seudun. Vaativammalle liikkujalle löytyvät yhdysreitit Keski-Suomen ampujien majalle ja uudelle Metso-reitille aina Laukaan Peurunkaan tai Vaajakoskelle ja Halssilan ja Kangasvuoren ulkoilureiteille. Palokkajärvi ja Alvajärvi, joita yhdistää Pappilanjoki, tarjoavat yhdessä erinomaisen melontareitin.

Palokan keskustassa on myös liikuntapuisto jossa voi harrastaa niin jalkapallo kuin yleisurheilua, talvisin käytössä on tekojäärata. Liikuntapuiston yhteydessä on myös vuonna 2010 käyttöönotettu liikuntahalli. Kaupunki vastaa Kirrin, Ollilan ja Ritoniemen uimarantojen hoidosta.

Palokasta on hyvät kulkuyhteydet kaupungin keskustaan. Matkaan Linkillä kuluu 20-30 minuuttia lähtöpysäkistä riippuen ja omalla autolla 10-20 minuuttia. Polkupyörällä matka taittuu pyöräteitä käyttäen alle 30 minuutissa.

Kehua retostele kotikulmiasi!

Vastauksia hyödynnetään Jyväskylän kaupungin markkinoinnissa.

Kirjoita kuvassa näkyvät merkit:

..

Katso myös

Vapaat tontit
Asuminen
Uusi asukas

Eikö tieto pidä paikkaansa?

Kerro siitä meille.

Yhteystiedot

Jyväskylä-neuvonta
Kauppakeskus Forum, 2.krs.
Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
jklneuvonta[at]jkl.fi
014 266 0112 / neuvonta (klo 9-16)
014 266 0114 / palvelukassa ja Linkki-palvelupiste

Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki Sivun alkuun Tietoa sivustosta